TROBADA D’ASSOCIACIONS DE L’ALCALATEN



El dia 14 d’abril a les 9,30h ens vam reunir en la plaça de l’església de la Foia al voltant de 50 persones. Montse la representant de la Coordinadora de la Foia i Nando de Figueroles ens van dirigir unes paraules recordant que aquest any la Mostra Cultural de l’Alcalatén seria a la Foia i que per aquest motiu s’havia organitzat aquesta marxa a peu. Era una forma de conéixer un poc mes els voltants de la Foia i de poder relacionar-se amb la gent de la comarca. Van comentar que fa alguns anys ja es van fer aquestes trobades prèvies a la mostra i que els pareixia que eren molt interessants i per això es va proposar de recuperar-les.


El camí fins a Figueroles va ser plaent, pel Pla del Vinyé, on en aquests moments hi ha més oliveres que vinya. Vam passar per un barranc rodejat de pins i en arribar a Figueroles va haver-hi gent que es van quedar a esmorzar en el bar i altres vam baixar al riu i en unes taules resguardades per l’ombra dels arbres i amb la música de l’aigua que corria per una séquia propera vam esmorzar, descansar i xerrar i com no ens vam fer la segona foto de grup, la primera la vam fer en l’eixida.


Després vam continuar per una senda empinada que ens va apropar de nou al poble per a seguir el camí cap al pantà de la Foia. Al començament de la senda vam passar al costat d’una Sénia, abans ja havíem comentat que estaria bé poder-la restaurar.
La resta del camí va ser molt bonic sobretot en el moment que vam començar a veure el pantà. La senda estava recuperada, en alguns llocs ens vam haver d'ajudar amb el bastó perquè hi havia un poc de pendent.
En arribar al pantà l’encarregat del manteniment de la pressa ens va obrir la cadena per a poder entrar i passejar i veure el pantà de més prop. També ens va explicar un poc la història i que per raons de seguretat havien llevat les comportes .





L’excursió arribava al seu fi, vam començar el camí de tornada a la Foia, alguns es van fer la cervesa en la seu de l’associació de la Foia i altres vam marxar cap a casa.


La trobada va ser un èxit, esperem que l’any que ve es puga tornar a fer i així anar coneixent diferents indrets de la comarca.




Comentaris