EL GRUP D’ESTUDI DEL PATRIMONI DE COSTUR,
 EL PASSAT 25 DE MAIG,
PRESENTEM LA MEMÒRIA DEL PROJECTE “TOTA PEDRA FA PARET” I COMENCEM EL DISSENY DE LA SEGONA EDICIÓ


El grup d’estudi del patrimoni de Costur, de l’A.C. la Fontanella van presentar el passat 25 de maig la publicació de la memòria del projecte “Tota pedra fa paret” que l’any 2017 van fer realitat. Un projecte que va englobar diferents d’activitats (de maig a octubre) orientades a reflexionar sobre el paisatge de Costur, el que va ser i el que queda. Com ha canviat en els últims 50 anys. Com ho veu la joventut i com s'aproxima a ell. Que es pot fer perquè siga un recurs per al desenvolupament social, cultural i econòmic del nostre territori.
Al 2017 el grup de treball van organitzar les diferents activitats que formarien part del projecte “Tota pedra fa paret” i a continuació ens vam posar en contacte amb les diferents associacions del poble perquè pogueren participar i les pogueren desenvolupar i ampliar segons els seus coneixements. Com a resultat de l’èxit de la primera edició de “Tota pedra fa paret” aquest any hem volgut donar més rellevància al treball en equip i a la participació de tota la gent obrint l'organització i posada en practica del projecte a diferents associacions del poble des del primer moment, reunint a representants de les diferents associacions, per tal de dissenyar entre tots el contingut de la nova edició de “Tota pedra fa paret”. En aquesta reunió vam participar representants de l'AC La Fontanella, l'Associació de Veïns del Mas d'Avall, l'AMPA de CEIP de Costur, el CEIP de Costur, el Club de caçadors Sant Pere Màrtir, la Cooperativa de Costur i el projecte Patrimoni-Peu de la Universitat Jaume I. També el CEM ens va fer arribar les seves propostes.
Aquesta reunió va ser molt fructífera i cal ressaltar propostes que van anar més enllà d'organitzar activitats relacionades amb la pedra com a element del paisatge costurenc. Dins d'aquesta mirada es va considerar important utilitzar la dita “Tota pedra fa paret” que van elegir com a títol del projecte com una forma d'entendre també la forma de treballar entre les persones de manera participativa, valorant que qualsevol aportació per xicoteta que siga és important. Encara que aquesta proposta ja estava implícita en el projecte anterior, valoren especialment que en la reunió amb les associacions del poble fora un tema que va estar sobre la taula. És un fet que els va reforçar la il·lusió i la confiança que treballar en equip pot ser molt enriquidor i creatiu. A més d'aquesta proposta van sorgir moltes altres que possiblement no les podran fer realitat totes en aquesta nova edició del projecte.
Així va començar el disseny de “Tota pedra fa paret II”, donant-li una nova dimensió al concepte de patrimoni, com les parets es fan superposant pedres de diferents mides, les persones unides formen parets humanes per treballar amb un fi comú.


Comentaris