EXCURSIÓ A ANNA
El passat 19 de Maig, l’Associació Cultural la Fontenalla organitzà una excursió al poble de Anna en Valencia, un poble on l’aigua ha sigut la principal font d’ingresos durant molt del temps.
En primer lloc visitàrem l’albufera de Anna, un xicotet llac, on poguerem gaudir del paissatge, de les diferents aus aqüatiques, i on algún atrevit es va aventurar a passejar en barca.



El següent punt a visitar era una fàbrica de cervessa artesanal a Tous, però quan arribarem a la porta la trobarem tancada, i al cridar per telèfon per saber que havia passat ningú ens contestà (dies després contestaren al mail que havien estat de viatge i no anaven a enviar un treballador a obrir la fàbrica en diumenge). Així que la visita canvià i passejarem pels carrers de Tous, on poguerem vore un poble prou nou, amb una construcció de casetes de dues altures i carrers amples…es nou ja que fou traslladat en 1979 quan es va construir la presa del pantà de Tous.


Després de dinar aterrarem al poble de Anna, on ens esperava una visita guiada al palau dels Comtes de Cervelló, un edifici que ha segut restaurat pensant en totes les etapes viscudes, mudéjar, renaixement i contemporània… Un edifici que està a l’abast de la gent que el necesita, ja que després d’un terratrémol que va destruir part de la ciutat, les sales d’aquest palau serviren d’escola per als xiquets del poble, i ara també es fan servir per diverses celebracions.

Acabarem la visita i el dia passejant per aquest poble, buscant salts d’aigua i cascades que ens deixaren en ganes de tornar per poder gaudir d’una bonica excursió caminant pels seus barrancs i camins entre runes d’antigues factories farineres i aigua.

Comentaris