Jornades sobre la pedra en sec.

 Tota pedra fa paret: un recurs natural. Costur


Què va ser i què queda de la pedra en sec? Com ha canviat en els últims anys? Com ho veu i ho entén la ciutadania? Quins són els principals reptes als quals ens enfrontem davant aquest patrimoni? Què podem fer perquè siga un recurs per al desenvolupament social, cultural i econòmic del nostre territori?
Els dies 21 i 22 d'octubre tindran lloc a Costur les “Jornades sobre la pedra en sec”. Aquestes jornades es plantegen com a espai des del qual reflexionar sobre aquestes i moltes altres qüestions relacionades amb el nostre patrimoni cultural en general i de la pedra en sec en concret. Aquestes jornades s'emmarquen en el projecte “Tota pedra fa paret” que ha estat en 2017 plantejant tot un seguit de activitats per al coneixement i posada en valor d'aquest patrimoni tan present a Costur.
Jornades sobre la pedra en sec. Tota pedra fa paret: un recurs natural. Horari de les jornades
21 i 22 d'octubre de 2017. Costur

21 d'octubre
10h Inauguració de les jornades a càrrec d’un representant de la Universitat Jaume I. Presentació del programa de les jornades a càrrec de l'Associació Cultural La Fontanella de Costur.
10:15h Conferència a càrrec de Mario Urrea. Alcalde de Torrebesses. “Un cas pràctic de protecció de la pedra en sec des del món local: Torrebesses (Lleida)”
11:30h Descans
12h Presentació per part de Joaquim Escrig de l'exposició de la comarca de L'Alcalatén: “L'ecologia tradicional de l'aigua”
13h Panell d'experiències locals sobre coneixement i posada en valor del patrimoni de la pedra. Coordinat per Ángel Portolés amb la participació dels Grups Locals de Patrimoni - PEU
14h Dinar
16h Taller de pedra en sec amb la participació de l'arquitecta Ivana Ponsoda
20h Conclusió amb una actuació musical
20.30h Sopar

22 d'octubre
10h Excursió pel terme de Costur, visita guiada per a conèixer diferents exemples d'elements patrimonials de pedra en sec.
Cal portar sabata còmoda, aigua i esmorzar

Preus:
Inscripció en la jornada: Gratuïta
Inscripció + dinar: 15€
Inscripció + sopar: 15€
Inscripció + dinar i sopar: 30€

Inscripció:

Per correu electrònic a: aclafontelladecostur@gmail.com
La matrícula es farà efectiva quan s'envie còpia de la transferència bancària a: aclafontelladecostur@gmail.com
Número de compte de l'A.C. la Fontanella: ES87 3058 7401 6027 2020 0315

Comentaris