DANSADA PARTICIPATIVA
21 DE JULIOL
SETMANA CULTURAL


La nit del 21 de juliol ens va sorprendre una pluja que portàvem mesos esperant de manera que la dansada, en lloc de fer-la en la plaça Major, es va traslladar al pavelló.
Els dolçainers ens van amenitzar l'espera.



Obrim la nit amb el Grup Alimara de València, un grup amb un ball molt bonic i la rondalla, encara que eren pocs, amb un so molt gran.






El grup ALIMARA naix l'any 1975 per iniciativa d'un grup de gent procedent del Seminari d'Art Popular, de la Càtedra d´Història de l'Art regida pel professor En Felip Garin de la Facultat de Filosofia i Lletres de València.



La seua tasca s'ha centrat en la investigació, restauració, i difusió del folklore del Paìs Valencià (mùsica, balls, danses, cançons i indumentària) des d'una perspectiva científica que tot cercant la major autenticitat no desvirtue ni manipule les manifestacions de la cultura popular de les nostres comarques.



Un dels camps als que ha dedicat major atenció i esforços, ha estat la difusió de LA DANSÁ, el ball nacional al Paìs Valencià tant a nivell d'investigació, recerca i restauració, com a nivell didàctic donant cada any gran quantitat de cursos teorico pràctics a la ciutat de València i a altres pobles valencians. Tot per la idea d'institucionalitzar el "DIA DE LA DANSA", treball que es porta a terme des del 1979.


Actualment, i al mateix temps que intentem millorar el nostre nivell formatiu, seguim treballant en la recerca i restauració de balls, cançons, festes i costums que es trobaven perduts o en greu perill de desaparició, o manipulació. Es per això, i davant la visió del que resta per fer, que demanem la col•laboració de tots els valencians conscients, als qui, per altra banda hem dedicat des de sempre el nostre treball pensant que "entre tots ho farem tot".


A continuació va ser el torn al nostre Grup de Ball i Rondalla de l'AC La Fontanella, intempretaron diferents balls, uns amb la gent jove que està aprenent i que ho van fer molt bé. 





Balls nous i recuparen alguns que feia molt que no es ballaven. Molt bonics







Per acabar amb un bureo, en què van participar els dos grups i la gent del públic





Acabem amb granissats i dolços per agrair a tots la seva participació


Comentaris