DIA 8 DE MARÇ, SEGUIM PARLANT DE DONES


Parlem de dones perquè volem referents femenins en la història. Moltes vegades anem a buscar-los en dones que han fet història en una societat pensada per a homes, com ara Clara Campoamor, Malala Yousafzai, Frida Khalo, Marie Curie...
Dia a dia, tenim al nostre voltant històries de dones que ens acompanyen, potser més humils, però no per això menys valuoses. Dones entregades a la cura de les persones, al treball, a l'esport, a la música, al camp, al poble, a l'estudi, a la ciència o a la vida. Dones que han hagut de renunciar a allò que volien ser. Dones que han trencat amb els estereotips de gènere al poble.
Avui és un dia per a elles, per a nosaltres, per a cada dona de qualsevol lloc del món. Però també volem que ho siga demà i passat demà. Volem prendre consciència de què les dones som un col•lectiu vulnerable, ho diuen les sentències als jutjats, ho diuen les 14 assassinades per violència de gènere que portem a Espanya en el que va d'any. L'any 2019 55 dones van ser assessinades en mans de les seues parelles o exparelles. Des de 2003, han hagut 1033 víctimes mortals de la violència de gènere.
Reconéixer aquesta injustícia social que ens envolta, és el primer pas per prendre responsibiltats.
Dones, homes, àvies, avis, joves xiquetes, i xiquets fem possible la igualtat de gènere! Juntes i junts ho podem tot!”




Comentaris